Kampüste Yayalara Öncelik Veren Düzenlemeyle Egeliler Daha Mutlu

Ege Üniversitesi’nde

“Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs Projesi”

hayata geçiyor

Ege Üniversitesi sürdürülebilir bir kampüs yaşamının sağlanması ve temiz bir çevre bilincinin oluşturulması amacıyla  “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs Projesi”ni hayata geçiriyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde başlayan proje ile kampüste trafik yoğunluğu azalırken, yollar öğrenci ve çalışanların yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Budak Ege Üniversitesi kampüsünü çevre dostu bir kampüse dönüştürme gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek “Üniversitemizin enerji giderlerini minimize edecek ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişimizi sağlayacak projemizi tamamladık. Kendi enerjimizi üreteceğiz ve buradan sağlayacağımız kaynağı bilimsel projelerimize aktaracağız. Kampüsümüzde ayrıca elektrik enerjisi ile çalışana bir ring aracını da faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Tüm bunlar ve yeni otopark projelerimiz üniversitemizi çevre dostu bir kurum haline getirmek ve topluma bu anlamda liderlik etme vizyonumuzdan kaynaklanıyor’’ diye konuştu.

SIRADA TIP FAKÜLTESİ BÖLGESİ VAR

Ege Üniversitesi’nin adeta bir kent nüfusuna sahip olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak,  “Kampüsümüzde trafik hareketliliğini en aza indirerek daha huzurlu bir kampüs atmosferi oluşturmaya gayret ediyoruz. Araçların merkezi otoparklara park edilmesi ile çevredeki olumsuz görüntünün önüne geçeceğiz. Üniversiteler gelişime ve değişime açık kurumlar olmalılar. Merkezi noktalarda otopark alanları oluşturduk. Şu an otoparklarımız yeterli akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve idari çalışanlarımız bu konuda gereken özeni gösteriyorlar. Hassasiyetleri için tüm Ege Üniversitelilere teşekkür ediyorum’’ dedi. Prof. Dr. Budak, merkez kampüste projenin tamamlanmasının ardından Tıp Fakültesi bölgesinde projenin ikinci aşamasının yaşama geçirileceğini söyledi.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN 10 BİN ADIM

Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs Projesinin hayata geçirilmesi ile özellikle doğal dengenin bozulmasına neden olan karbon salınımını azaltırken aynı zamanda kampüs trafik yoğunluğunun da yaşanmasına engel olunacak.

Sağlıklı bir yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen, 10 bin adım etkinliğine destek olunması projenin bir diğer amacını oluşturuyor.