Ege Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje “Kendin Temiz Kentin Temiz”

20 Aralık 2017

Ege Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje

“Kendin Temiz Kentin Temiz”

Ahmet Kaplan, Cem Ekici, Defne Ünal

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında anlamlı bir projeye imza attılar. Öğrenciler “Kendin temiz kentin temiz” adıyla yürüttükleri proje kapsamında İzmir’in sahil şeridini temizliyorlar.

Radyo Ege Kampüs Misafir Odası programında Duygu Şençamlar’ın konuğu olan Arda Şengel, Cansu Özgüreli ve Ceren Dolu, geliştirdikleri proje hakkında bilgi verdiler. “Projemizin amacı İzmir’de çokça vakit geçirilen, sürekli göz önünde bulunan yerleri temizlemek” diyen Arda Şengel, uygulamadaki en büyük engellerinin hava durumu olduğunu sözlerine ekledi.

“Bostanlı, Karşıyaka, Güzelyalı, Alsancak gibi yerlere gidip çok zor temizlendiği için kuruyemiş çöplerini topluyoruz” diyen Ceren Dolu ise en büyük hedeflerinden birinin çöp toplamanın kötü bir davranışmış gibi algılanmasının önüne geçmek olduğunu vurguladı.

Saha çalışmaları boyunca çevre halkından olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen “Kendin temiz kentin temiz” ekibi, bu çalışmalar boyunca belediye temizlik görevlilerinin ve vatandaşların kendilerine gönüllü olarak yardım ettiklerini sözlerine ekledi.